Всі новини (1646)

Всі новини
З метою проведення профорієнтаційної роботи серед випускників коледжу до закладу освіти завітали представники ТзОВ «Радехівський цукор» - найбільшого виробника цукру в Україні, що входить до міжнародної групи компаній Pfeifer Langen. Під час зустрічі стейкхолдери провели відео екскурсію по одному з структурних підрозділів підприємства, ознайомили присутніх з посадовими обов’язками, вимогами до охорони праці та умовами оплати й преміювання, які використовує дане виробництво. Випускники отримали вичерпні відповіді на запитання та запрошення до працевлаштування на підприємствах ТзОВ «Радехівський цукор».

У Борщівському агротехнічному фаховому коледжі в рамках проведення декади циклової комісії агрономічних дисциплін відбулася зустріч «Агросфера 2025» здобувачів освіти з представниками провідних аграрних підприємств, яку організували Ярослав ПАРНЕТА та завідувач відділення Володимир ГІЛЬТАЙ, за участю представника Ольги КУЗИК головного державного інспектора відділу з питань праці північно-східного напрямку управління інспекційної діяльності в Тернопільській області. Захід мав на меті налагодження співпраці між навчальним закладом та роботодавцями, а також ознайомлення студентів з вимогами ринку праці. Спікерами виступили голова фермерського господарства «Глорія» Олег ДОЗІРЦІВ, який пообіцяв взяти двох студентів на міжнародну виставку-ярмарку сучасної техніки в Ганновері. Валентина БОГАЧ представник фірми «Агро-Віннер» прочитала лекцію на тему «Сучасні технології оптимізації живлення рослин – стартове живлення.» Під час зустрічі представники аграрних компаній поділилися досвідом та розповіли про актуальні тенденції у галузі, зокрема щодо впровадження новітніх технологій у вирощуванні сільськогосподарських культур. Студенти мали можливість поставити питання та отримати відповіді від фахівців, що сприяло поглибленню їхніх знань та розуміння професійних вимог. Ця зустріч стала важливим етапом у підготовці студентів до майбутньої професійної діяльності, сприяючи розвитку співпраці між освітою та виробництвом.

В  рамках декади в Борщівському агротехнічному фаховому коледжі  спеціальності «Агрономія» здобувачі освіти  мали унікальну можливість відвідати сучасне Науково дослідне фермерське господарство Компанія «МАЇС» що розташоване неподалік від нашого закладу.

Під час екскурсії студенти БАТФК  мали можливість:

  • Побувати в лабораторії, оснащеній кліматичною камерою для визначення схожості насіння, та ознайомитися з методами випробування посівних якостей.
  • Ознайомитися з лінійкою гібридів кукурудзи та технологією їх вирощування.
  • Обговорити можливості стажування на базі господарств компанії.

Побували на дегустації попкорнової кукурудзи

 Студенти високо оцінили практичну спрямованість екскурсії та можливість безпосереднього контакту з передовими агротехнологіями. Це сприяло глибшому розумінню теоретичних знань та їх застосування в реальних умовах.

Ця екскурсія стала не лише цікавою мандрівкою, а й справжнім уроком з аграрної справи і є чудовою можливістю для студентів аграрних спеціальностей ознайомитися з передовими технологіями у сфері селекції та обробки насіння кукурудзи.

Студенти групи А-11 відділення «Агрономія» об’єдналися в три команди, щоб пройти історичний квест: «Вивчаємо історію, щоб будувати майбутнє». Викладачка Тетяна Стецько підготувала різноманітні завдання для закріплення знань про початок Другої світової війни в Україні, образотворче мистецтво, персоналії початку ХХ століття та міжвоєнного періоду. На п’ятьох станціях квесту здобувачів освіти супроводжували інструктори: Надія Парнета, Оксана Регуш, Оксана Кобилянська. І особлива станція маршруту - «Історія важлива», у кабінеті заввідділа Володимира Гільтая, де студенти і студентки команд наводили твердження «Чому важливо вчити і знати свою історію?», робили селфі на пам’ять.

Page 19 of 412

em150zynylnaytntu

title mod

 

Наші координати

Тернопільська обл., Чортківський р-н,
м. Борщів, вул. Грушевського, 15

nmc2

cropped logotype.jpg.pagespeed.ce.fkClZXMs2n

Free Counters
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…